Almere op scherp - VPRO Tegenlicht Meet-up Almere

donderdag 22 november 2018

Op woensdag 28 november organiseert de nieuwe bibliotheek, in samenwerking met de Stadmakerij, een VPRO Tegenlicht meet-up.

Gesteund door fragmenten uit de tv-uitzending Boyan Slat op plastic jacht (uitgezonden op zondag 14 oktober jl.) gaan we, samen met enkele Almeerse kenners, met de aanwezigen in gesprek over de Plastic Soep in Almere. En hoe we daar mee om kunnen gaan.
De avond begint om 20.00 uur in de nieuwe zaal van bibliotheek Stad. De toegang is gratis op vertoon van een toegangskaartje, verkrijgbaar via de website www.denieuwebibliotheek.nl/agenda of bij de klantenservicebalie.


Boyan Slat

Boyan Slat is oprichter en bestuursvoorzitter van de Stichting The Ocean Cleanup. Zijn inspiratie voor de oprichting van deze stichting kwam na een profielwerkstuk op de middelbare school over plastic soep. Tijdens een vakantie naar Griekenland werd hij geconfronteerd met de grote hoeveel plastic in het water. Dit inspireerde hem tot het ontwikkelen van een installatie om het drijvende kunststofafval op te vangen door gebruik te maken van de natuurlijke stroming in de zee. 
Boyan Slat heeft inmiddels de grootste plastic schoonmaakactie in de geschiedenis op touw gezet. Inmiddels heeft hij tachtig mensen in dienst en gaat hij zijn eerste ‘Ocean Cleanup systeem’ uitrollen in de Stille Oceaan.