Awesome Foundation Almere geeft in 2019 weer een paar duizend euro weg

maandag 11 februari 2019

Awesome Foundation Almere geeft ook in 2019 een paar duizend euro weg. Dit gebeurt tijdens de Awesome Pitch Night’s waarbij Almeerders een idee voor de stad kunnen pitchen. Een voorwaarde is wel, dat het uitvoerbaar moet zijn binnen een bepaalde tijd en dat het onze stad nóg leuker maakt. De eerstvolgende editie vindt op woensdagavond 27 maart in The Black Cockatoo plaats, op de Bottelaarspassage. Meld jouw tofste idee aan via awesomefoundation.org/en/chapters/almere. Heb je een tof idee, maar durf je ‘m niet te pitchen? Dan kun je deelnemen aan één van de gratis Awesome Academy pitchtrainingen! Alleen kijken? Dat kan natuurlijk ook!

Awesome Pitch Night’s in Almere

Tijdens zo’n Awesome Pitch Night gaat er één pitcher met 1000 euro naar huis. Dit jaar vinden er drie edities plaats. Namelijk op Woensdag 27 maart, in The Black Cockatoo. Ook vindt de Pitch Night op woensdag 17 mei en woensdag 30 oktober plaats. De locaties daarvan zijn nog niet bekent.

Hoe kun je kans maken op 1000 euro?

Plannen die in aanmerking komen voldoen tenminste aan de volgende criteria: Je plan moet vernieuwend zijn. En verrassend. The sky is nog lang niet de limit, dat idee. Je plan moet uit te voeren zijn binnen afzienbare tijd. Je plan moet bravoure hebben. Moet stoer zijn, of zelfs een beetje stout. Pienter vooral. Je plan spreekt Almeerders aan. Allemaal, of een deel. Ze moeten ermee te maken krijgen, het moet gaan buzzen.

Winnende ideeën uit 2018

In 2018 vonden vier edities plaats en gingen vier ideeën met 1000 euro naar huis om het uit te voeren. Het eerste idee dat won was dat van Julia Boekholt. Zij wilde graag een vegan pop-up koffiecafé openen in het centrum van Almere. Dat is gelukt! Momenteel kun je koffie bij haar halen op de diagonaal 40. Het tweede idee is intussen ook al uitgevoerd. Namelijk, de drijf-in bioscoop op het Weerwater afgelopen september. Tijdens de derde editie won Makers van Almere, intussen hebben zij het idee uitgevoerd en reist er een kast met spullen van makers door Almere. Tijdens de laatste editie van 2018 won The Compost Company. Zij willen meer compost ophalen in verschillende stadsdelen van Almere, daar zijn ze momenteel mee bezig! Ook zo’n grandioos idee voor onze stad? Check dan de kanalen van @awesomealmere voor meer informatie.

Over Awesome Foundation Almere

Almere is de jongste stad van Nederland. Hier is de ruimte om te experimenteren, te groeien en te falen. Almere is fantastisch om in te wonen en werken, maar er is natuurlijk altijd ruimte voor nóg meer awesomeness. En precies daarom is Awesome Almere er: een kweekvijver voor snode plannen om ons stadscentrum mooier, fijner, beter te maken. Wij sparen en vergaren awesome ideeën, die we dan vervolgens een flinke financiële slinger geven. Die we waar gaan maken, samen met jou. Geniaal genoeg? Try us. Heb jij een mega goed idee waarvan wij van enthousiasme het behang van de muren zullen krabben? Kom pitchen dan! Vier keer per jaar houden we een Pitch Night, waar jij jouw geesteskind kunt presenteren aan je mede-Almeerders. Als jouw plan als allerbeste wordt bestempeld door ons team van trustees, krijg jij €1000 om je idee mee uit te voeren. Gewoon, zo, hupsakee – handje contantje. Geen kleine lettertjes, maar we zouden het wel tof vinden als je over je project komt vertellen op de volgende Pitch Night. Meer niet.

Klik hier voor meer informatie.