Theatergezelschap BonteHond maakt voorstelling VADERTJE & MOEDERTJE met nieuwe sprookjes voor álle families Theatervoorstelling (6+)

maandag 11 februari 2019

vanaf 24 februari in de theaters, René Geerlings maakt met VADERTJE & MOEDERTJE een nieuwe voorstelling voor alle families. De voorstelling gaat over sprookjes en hoe deze middeleeuwse verzinsels nu nog steeds onze moraal en rolverdeling bepalen. VADERTJE & MOEDERTJE is vanaf 24 februari te zien in de theaters en beleeft op 3 maart haar première in Corrosia Theater, Expo & Film in Almere.

Een sprookje maar dan anders

 Sla een willekeurige speelgoedfolder open en de wereld wordt je voorgeschoteld in roze en blauw, poppen en auto’s, meisjes en jongens. De één schijnt te dromen van stofzuigers en baby’s, de ander van vliegtuigen en boormachines. Zij veegt de vloer en poetst het koper, hij verkent als astronaut het universum. Het meisje is mooi en gehoorzaam, de jongen stoer en actief. En zo is het, zo wordt ons dat verteld, al jaren en jaren en jaren. Regisseur René Geerlings doorbreekt met de voorstelling VADERTJE & MOEDERTJE deze rolpatronen. Geerlings: ‘Waarom doen we de dingen “zus en zo” alleen maar omdat het lijkt alsof iedereen het “zus en zo” doet? In VADERTJE & MOEDERTJE wordt alles wat we ooit bedacht hebben in een grote trommel gestopt, heel hard door elkaar geschud en kijken we wat er overblijft. Een sprookje, maar dan anders.’

Theater voor iedereen

De voorstellingen van BonteHond staan bekend om hun gelaagdheid. Het gezelschap maakt transparant en uitdagend theater dat aantrekkelijk is voor kinderen (6+) en hun ouders en opa’s en oma’s. De leeftijdsaanduiding is bij BonteHond echt een vanaf-leeftijd. Het theatergezelschap hoopt bij deze voorstelling gezinnen in alle vormen en samenstellingen in het theater tegen te komen.