Progrock legendes Focus met nieuw album naar de Meester

woensdag 23 januari 2019

Op 23 februari staat de progressieve rockband Focus in Poppodium de Meester. Bijna een halve eeuw oud en nog altijd is Focus ‘alive & kicking’. Begin komend jaar verschijnt er zelfs – voor het eerst sinds 2012 – een volledig nieuw album van de legendarische band met als titel ‘Focus XI’.

Met een volstrekt unieke vorm van progressieve rock manifesteerde Focus zich in de eerste helft van de zeventiger jaren als het succesvolste en meest gewaardeerde exportproduct van de Nederlandse popmuziek. De hoofdzakelijk instrumentale hits ‘Hocus Pocus’, ‘House Of The King’ en ‘Sylvia’ hebben zich als tijdloos bewezen. Albums als ‘Moving Waves’, ‘Focus 3’ en ‘Hamburger Concerto’ staan te boek als monumentaal.

Tot op de dag van vandaag tourt en oogst Focus grote waardering tot ver buiten onze landsgrenzen. Niet de minsten, Dave Grohl, Rush en Marillion om er een paar te noemen, zijn fan van deze pioniers van de progressieve rock. ‘Zware jongens’ als Opeth en Enslaved beschouwen Focus zelfs als een van hun belangrijkste inspiratiebronnen. Nike gebruikte de wereldhit ‘Hocus Pocus’ in de commercial tijdens het WK voetbal in 2010. Hetzelfde nummer is bovendien te horen in de remake van de Amerikaanse sciencefiction-actiefilm ‘RoboCop’. Zaterdag 23 februari om 19:30 uur zal Poppodium De Meester haar deuren openen. Kaarten zijn zowel online als aan de deur in de voorverkoop te verkrijgen voor €12,- (exclusief servicekosten)

Ga voor meer informatie en kaartverkoop naar: http://www.demeesteralmere.nl/