Hotshot fotograaf Jan Hoek richt pop - up fotostudio in op de Markt in Almere Haven

dinsdag 14 mei 2019

Wil jij gratis door de bekende kunstenaar Jan Hoek worden vastgelegd in de duistere wereld van gothics? Ben je benieuwd hoe een fotograaf te werk gaat bij een professionele shoot? Of wil je gewoon graag jezelf terugzien in de openbare ruimte? Kom op zaterdag 18 mei langs in onze gothic fotostudio op de Markt in Almere Haven en doe mee met Expo voor 1 Dag. Fotograaf en beeldend kunstenaar Jan Hoek richt voor één dag een studio in met installaties uit de tentoonstelling Gothics in Nigeria.

Ervaar zelf hoe een professionele fotograaf te werk gaat en maak mee hoe de indrukwekkende fotoseries van Hoek ontstaan door toevallige ontmoetingen op straat en door intensieve samenwerking met de mensen die hij vastlegt. Jouw portret wordt een écht kunstwerk en onderdeel van de laatste week van de expo Gothics in Nigeria. De foto’s worden op groot formaat geprint en zijn de week erna te zien in de openbare ruimte rondom Corrosia. Alle deelnemers mogen in juni hun foto ophalen bij Corrosia Theater, Expo & Film. 

Hoeks werk was onder andere te zien bij FOAM (Amsterdam), Unseen Festival (Amsterdam), Photoville (New York) en Lagos Photo (Lagos).

Corrosia Square

Jaarlijks geeft Corrosia Theater, Expo & Film een kunstenaar de opdracht voor een Expo voor 1 Dag: een site specific werk in de openbare ruimte door een kunstenaar uit onze expo, geïnspireerd door Almere. Dit jaar is dat fotograaf en beeldend kunstenaar Jan Hoek wiens werk nog t/m 25 mei gratis te zien is in Corrosia Expo. Expo voor 1 Dag is onderdeel van Corrosia Square: een artistiek zomerprogramma op de Markt in Almere Haven in samenwerking met Almeerders. Andere onderdelen zijn de Openluchtfilm op 23 augustus en Corrosia Danst Urban op 14 september.