KAFTIVAL: HET POPULAIRSTE EVENEMENT VAN ALMERE

dinsdag 5 maart 2019

Uit onderzoek onder jongeren blijkt dat zij KAFTIVAL het meest populaire evenement in Almere vinden. In een online verschenen video ondervraagt een verslaggever van ‘AllyLive’ diverse jongeren naar hun favoriete uitgaansgelegenheden. De meeste ondervraagden noemen het eigen indoorfestival van Kunstlinie Almere Flevoland als leukste feest.

Tijdens KAFTIVAL verandert het multifunctionele cultuurgebouw in Almere in een bruisend festival met diverse podia en een uiteenlopende programmering. Het festival wordt sinds 2016 georganiseerd. Met KAFTIVAL als kickoff van het culturele seizoen laat KAF zien wat bezoekers kunnen verwachten in de nieuwe (pop)programmering. Er traden populaire artiesten als Lil’ Kleine, Jett Rebel, Broederliefde en Famke Louise op.

“Het leukste is dat het lijkt alsof het één feest is, maar het heeft meerdere feestjes in één”, legt een jongere uit. “Iedereen uit Almere is sowieso daar”.

“KAFTIVAL is een eigentijdse variant op de traditionele ‘open dag’ waarbij we alle Almeerders uitnodigen om een kijkje te nemen in ons gebouw. Het toffe is dat het wordt georganiseerd in samenwerking met jonge creatieve Almeerders die een eigen concept kunnen uitvoeren. Ons aanbod varieert van popconcerten, jamsessies, cabaret, masterclasses, dansbattles en clubnachten: zo ook de programmering van het festival. Met KAFTIVAL spreken we vooral jongeren aan, voor een oudere doelgroep organiseren we jaarlijks de ‘Preview Night’.”, aldus Valery Mak, Artistiek Leider van KAF.

Naast KAFTIVAL worden o.a. clubnacht Vunzige Deuntjes, festival Gestrand en uitgaansgelegenheid Men At Work regelmatig genoemd