Caribisch Brass Spektakel Esplanade Almere Koningsnacht en Dag 26/27 april 2019

maandag 8 april 2019

Na de succesvolle edities van vorig jaar is er dit jaar opnieuw een Caraïbisch Brass Event. in Almere. Op vrijdag 26 april en zaterdag 27 april aanstaande wordt er in het stadshart van Almere een Drum en Dans spektakel gehouden; drie Caraïbische brass groepen, Almere City Carnaval en Wehpokamanong zullen vanaf hun startpunt door Almere Centrum lopen en hun muziek en dans ten gehore brengen.

De start van de groepen zal plaatsvinden op verschillende plekken in Almere Centrum. De groepen zullen vanuit verschillende plekken door de stad trekken. Met opzwepende beats en tropische klanken zullen zij het publiek vermaken .

Nieuw dit jaar is een dansspektakel op Koningsnacht  26 april met o.a. dansworkshops en podium optredens van verschillen dansgroepen en een line up van bekende artiesten.

Artiesten hoofdpodium  bekend

Koningnacht 26 april 17.00-00.00 uur
Mula B. 3Robi. Bartofso, Kingsize. Iliassopdebeat. Young Ellenns.Esko.Irsaise. 2Famouscrew. DJ Rolando Moris en The Ryderz

In het voorprogramma
15.00 -17.00 Dansworkshop in het KAF verzorgd door Dance Court
17.00-19.00 showcase dans van verschillende dansgroepen.

Koningsdag 27 april

Brass optreden The Originals
Brass optreden van Iconic Brass
Brass optreden van GDFL Brass
Optreden Almere City Carnaval
Optreden  Wehpokamanong

Lafiesta.MBA. Kalibwoy. Dopebwoy. Joey AK en DJ Rolando

De battle of the drum biedt een mooi cross-over programma voor jong en oud. Het is een vernieuwend concept en zeer waardevol voor de culturele kaart van Almere.

Battle of the Drum is een initiatief van de Stichting Multiculturele Organisatie Almere (SMOA) Het initiatief sluit perfect aan bij de stichting om te werken aan de sociale cohesie tussen diverse groepen. We willen dit doen door het oorspronkelijke concept te vernieuwen. We gaan multicultiraliteit van Almere meer belichten door de Caraïbische sfeer van het evenement nog meer te benadrukken dan voorgaande jaren. Maar vooral door op de plaats van de battle een Caraïbische markt neer te zetten die een extra aantrekkingskracht zal hebben op vele bezoekers.

Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Almere, VSB Fonds, Cultuurfonds Almere, Prins Bernard Cultuurfonds, ACM,