VIER DE LENTE OP DE KEMPHAAN

maandag 15 april 2019

Het is weer lente! In de meivakantie is het gebouw van Stad & Natuur op Stadslandgoed de Kemphaan alle werkdagen geopend van 10.00-16.00 uur voor kinderen en ouders om alles te weten te komen over de lente. Hoe zien de jonge dieren er uit, waar wonen de dieren en hoe groeien bloemen en planten.

Beleef de lente op de Kemphaan. De natuur groeit en bloeit weer volop. Bloemen bloeien, planten groeien en aan de dieren op het landgoed merk je dat het lente is. Bekijk de verschillende woningen van dieren op de Kemphaan en leer alles over het opgroeien van vogels, zoogdieren en insecten. Ga samen opzoek naar alle bewoners van het landgoed die jou vertellen dat het lente is.

Bij Stad & Natuur op de Kemphaan is er een binnen en buitenprogramma met het thema lente. Deze activiteit is met name geschikt voor kleuters. Binnen zijn er verschillende opdrachten te doen. Bekijk de koolwitjes, lieveheersbeestjes en de wormen. En kom je ook kijken in welk stadium de kikkerdril zich bevindt? Er is een leuk filmpje waarin je de jonge dieren van vorig jaar ziet. Kun jij ze buiten nog herkennen nu ze een jaar oud zijn? Wat is er veranderd? Doe de speurtocht en ontmoet ze allemaal! Het bezoek aan de lenteles 'groeien en bloeien' is gratis. Van BSO’s vragen we een kleine bijdrage. De speurtocht buiten kost €1,00.

Op donderdagmiddag 25 april zijn er creatieve workshops voor kinderen. Op donderdagmiddag 2 mei organiseert Stad & Natuur samen met Kidzklix een professionele fotografie workshop voor ouder en kind. Reserveer de workshops via www.stadennatuur.nl