Aan de ene kant het Gooimeer, aan de andere kant het IJmeer en Markermeer. Dat maakt Almere tot een paradijs voor watersportliefhebber! Via de grachten vaar je met een motorboot of kano dwars door Almere. Ontdek de Noorderplassen per sloep, huur eens een kano of zeilbootje of boek eens een rondvaart. Met al het water kun je allerlei watersporten uitvoeren.

Watersporten op een rijtje

In de waterrijke stad kun je veel soorten watersport doen, zoals:

  • Zeilen
  • Kanoën
  • Waterskiën/wakeboarden
  • Sloepvaren
  • Rondvaart

Het Weerwater

Het grote Almeerse meer, het Weerwater, ligt centraal in Almere en is met mooi weer zeer actief. Er wordt volop gezwommen, gevaren, gewaterskied, gewakeboard, noem het maar op. Via het Weerwater kom je al snel bij de Noorderplassen en het Gooimeer en vaar je door de grachten van Almere. Via de Haven in Almere Haven, vaar je zo het Gooimeer op en kun je alle kanten op. Het grote meer is heerlijk om een stukje te varen met motor- of zeilboot.

Grote meren

Almere is omgeven door drie grote meren: het Gooimeer, het Markermeer en het IJmeer. Op deze meren heb je de vrijheid om een dagje heerlijk te genieten op het water. Op een mooie zomerse dag kun je je hier zeker vermaken. In de grote havens heb je gezellige terrasjes, waar je na afloop van het watersporten een lekker koud drankje kan drinken en een hapje kunt eten.

Vaarkaart Almere

VVV Almere heeft een handige vaarkaart ontwikkeld om gemakkelijk door Almere te navigeren. Nautische gegevens zoals ligplaatsen, sluistijden en brughoogtes staan erop, evenals waar je je eigen boot te water kunt laten, maar ook andere belangrijke zaken zoals welke horeca aan het water ligt, en waar je moet aanleggen als je even wil winkelen. Ook hebben we een drietal routes voor je bewegwijzerd! Deze zijn te koop bij VVV Almere voor 1 euro, maar je krijgt hem gratis van de sluiswachter als je in Almere Haven de sluis doorgaat!

Bedieningstijden sluizen en bruggen

Informatie over de bedieningstijden van de Blocq van Kuffeler sluis aan het Markermeer vind je hier. Op deze pagina vind je de sluistijden van de sluis in Almere Haven aan het Gooimeer. De sluizen in Almere zijn 24 uur per dag zelf te bedienen. Voorbeelden hiervan zijn de Beatrixsluis en de Weteringsluis. Let op: de Leeghwatersluis is tot oktober 2019 gesloten i.v.m. onderhoud.