Jammer genoeg is het in Nederland niet altijd mooi weer. Gelukkig zijn er bij slecht weer ook genoeg leuke binnenactiviteiten te vinden in Almere. Denk aan klimmen en klauteren bij Kids Playground of een leuke film kijken bij Corrosia en de nieuwe bibliotheek. Voor een dagje uit met regen moet je in Almere zijn.

Binnenactiviteiten
Als je een dagje uit wil met de kinderen als het slecht weer is, zijn er veel plekken waar je terecht kunt. Dit zijn actieve uitjes, maar ook activiteiten waar je lekker kunt relaxen en tot rust kunt komen. 

Jumping Jack
Loop over muren of duik naar beneden van grote hoogtes bij Jumping Jack. Terwijl je ouders relaxen in The Coffee Club met een lekkere, gezonde lunch of kop koffie, spring jij alle kanten op. Ga de uitdaging aan met de zwaartekracht tijdens het vrij jumpen of ga freerunnen en tover de straten om tot jouw urban playground. Jumping Jack is de plek om al je energie kwijt te kunnen tijdens regenachtige dagen. Klik hier voor meer informatie.
Kinepolis
Ga eens naar de film! Voor bijna alle leeftijden zijn er films bij Kinepolis. In de vakanties draaien er extra films voor kinderen en er is regelmatig een kids weekend en de kleurbios. De agenda staat vol films dus er valt genoeg te kiezen. Combineer de film met een drankje bij de huiselijke brasserie La Maison of een Cinemenu bij de Bierfabriek. Of eet extra voordeling bij Hudson Bar & Kitchen met een Film voucher. Er zijn nog meer speciale arrangementen voor eten in combinatie met de film! Klik hier voor meer informatie.
Kids Playground
Bij Kids Playground kunnen kinderen van tot en met 12 jaar zich de hele dag vermaken. Zo kunnen kinderen spelen bij onder andere trampolines, glijbanen en ballenbakken. Ook is er een kinderdisco, waar de kinderen helemaal los kunnen gaan en even lekker kunnen dansen. Naast de grote ruimte met speeltoestellen, is er ook een peuterhoek voor de kinderen tot 4 jaar. Dus weer of geen weer… bij indoor speelparadijs Kids Playground is er voor ieder kind wat wils.
Veiligheidsmuseum PIT
Beleef de wereld van veiligheid bij PIT. In het museum kom je van alles te weten over de geschiedenis van veiligheid en wat hulpdiensten doen om de samenleving zo veilig mogelijk te maken. Stap in de rol van een 112-telefonist en behandel zelf een melding. Of bekijk hoe de politie en brandweer handelen als er een noodsituatie ontstaat. Naast luisteren en kijken kun je ook veel dingen zelf doen, wat een hele belevenis is voor kinderen. Ga jij binnenkort naar PIT?
De nieuwe bibliotheek
De bibliotheek in Almere organiseert het hele jaar door veel leuke binnenactiviteiten, zoals workshops en voorstellingen. De agenda staat vol met leuke uitjes voor kinderen van diverse leeftijden. De activiteiten zijn heel actueel, zoals een workshop vloggen of programmeren. Voor volwassenen zijn er geregeld pubquizzen en debatten over actuele onderwerpen. In onze agenda zie je alle activiteiten van de nieuwe bibliotheek terug.

Corrosia
Heb je zin in een theater, film of expositie? Kom dan naar Corrosia in Almere Haven! Hier is een uitgebreid programma te vinden van vrolijke kinderfilm tot spannende theatervoorstellingen. Corrosia probeert uitjes te organiseren voor kinderen van verschillende leeftijden, maar ook natuurlijk jongeren en volwassenen.
Meer dagjes uit met regen
Bovenstaande locaties zijn slechts een aantal voorbeelden. Wil je na een activiteit genieten van een lekkere pannenkoek? Ga naar Smullen en Spelen in Nobelhorst of ’t Pannekoekschip in Almere Haven. Ben je benieuwd naar alle binnenactiviteiten? In onze agenda vind je alle uitjes van vandaag, morgen, deze week en volgende week.