Vanaf 22 december 2018 t/m 6 januari 2019 is het kerstvakantie in Almere. De stad zal omgetoverd worden tot een levensecht kerstsprookje. Lichtjes, kerstbomen en muziek zullen ervoor zorgen dat je de absolute kerstsfeer voelt. In de stad zijn er gedurende de vakantie leuke activiteiten voor jong & oud!  

Winkelen in Almere

  
Een dagje winkelen? In Almere zijn heel veel winkels waar jij heerlijk een dagje kan shoppen. Grote merken als mango, Primark, Mac en Pull and bear vind je in Almere Centrum. Struin over de markten en andere winkelcentra in Almere Haven en Almere Buiten.

Restaurants in Almere


Uit eten in Almere kan in talloze restaurants en cafés. Wat denk je van romantisch dineren aan het water in de Havenkom in Almere Haven, gezellig een hapje eten na het shoppen in Almere Centrum of na het wandelen pannenkoeken eten midden in de natuur.
 

Almere CityGuide


Blader door de online versie van de Almere CityGuide heen en ontdek de mooiste plekjes van de stad. Je kunt ook alvast kijken wat je allemaal gaat doen als je een dagje naar Almere komt. Alle locaties, evenementen, en activiteiten vind je hier terug.
 

Kerstvakantie-activiteiten 

In de kerstvakantie valt er genoeg te doen in Almere. Speciaal voor jou hebben we alle leuke activiteiten op een rijtje gezet. Houd je van avontuur, sport of meer van entertainment? Er is voor ieder wat wils. Ga schaatsen op de ijsbaan in Almere Centrum of doe de speurtocht op Stadslandgoed de Kemphaan. Natuurlijk zijn er ook genoeg binnenactiviteiten, zoals je skelterrijbewijs halen bij Veiligheidsmuseum PIT of een film kijken in de nieuwe bibliotheek. 

Winterse uitjes

In Almere kun je veel winterse uitjes doen. Het wordt steeds kouder en daar horen natuurlijk ook speciale activiteiten bij. Warme chocolademelk drinken, schaatslessen volgen of shoppen tussen de kerstverlichting. Dat zijn slechts een aantal voorbeelden hoe jij je vrije vakantiedagen kunt vullen. Wil je weten wat je nog meer kunt doen? Dan kun je altijd langskomen bij VVV Almere in het centrum aan De Diagonaal 199. Hier word je geadviseerd op basis van jouw wensen. Ga je met kinderen op stap of wil je een avondje uit? Onze medewerkers kennen Almere erg goed en helpen jou graag.

Kerstdineren

Ben je nog op zoek naar een restaurant voor een gezellig kerstdiner- of lunch? Bekijk dan hier de pagina met restaurants die geopend zijn. Een heerlijk buffet of een driegangendiner, het kan allemaal! BoatHouse, Bierfabriek of Pallas Athene, je kunt overal terecht. Wees er wel snel bij, want de restaurants lopen vol.

Wij wensen jou een hele fijne kerstvakantie en een gelukkig 2019!